Ni boljšega kot dobra domača sladica, ki s prijetnim vonjem napolni kuhinjo. Obrok združuje toplino in hranilno vrednost prosene kaše s sladkostjo in aromo pečenih jabolk.
PROSENA KAŠA S PEČENIMI JABOLKI
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 150 g prosa
- 200 ml mleka (ali rastlinskega napitka)
- 500 ml vode
- 1 žlička cimeta
- 1 ščep soli
- 1 žlica chia semen
Pečena jabolka:
- 3 jabolka
- 1 žlička masla
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 1 žlička cimeta
- 1 limona (sok)
- limonina lupinica (zelo dobro operi limono)
- 100 ml vode
Navodila
- Proseno kašo dobro speremo in jo kuhamo približno 15 minut skupaj z rastlinskim napitkom/mlekom, vodo, cimetom, soljo in chia semeni.
- Med tem ko se proso kuha, dobro umijemo jabolka in jih narežemo na majhne kocke.
- Te nato pražimo na maslu približno 5 minut.
- Po 5 minutah, ko se malo zmehčajo in zapečejo, dodamo vodo, cimet, rjav sladkor, sok limone, limonino lupinico (nujno, ker naredi ogromno razliko v okusu). Zaradi pektina v olupku jabolk se bo iz tega naredila odlična omaka
- Jabolka pustimo, da se še malo skuhajo in da se omaka zgosti.
- Kuhano proseno kašo postrežemo z jabolki in po želji dodamo še žličko arašidovega masla.
Vir slike: Okusno.je
Okusno.