V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Pavla K.
Pita z rabarbaro
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
Testo
- 2 jajci
- 5 žlic sladkorja
- 100 g stopljenega masla
- 1 žlica limoninega soka
- 2 ščepa naribane limonine lupinice
- 7 žlic moke
- 1/2 pecilnega praška
- 1 ščep soli
Nadev
- 300 g na koščke narezane rabarbare
- 1 žlica sladkorja
Navodila
- Najprej se lotimo testa. Jajci in sladkor penasto zmešamo in nato dodamo stopljeno, vendar ohlajeno maslo in mešamo, da dobimo enotno zmes.
- Nato dodamo limonin sok, naribano limonino lupinico in ščep soli. Na koncu primešamo moko s pecilnim. Testo bo bolj gosto.
- Pekač premažemo z maslom in nanj enakomerno razporedimo maso za testo.
- Testo damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 °C.
- Rabarbaro očistimo. Če so stebla že debelejša in olesenela, jih s pomočjo noža olupimo in zrežemo na 1 cm debele koščke.
- Sedaj pripravimo še preliv in sicer v posodi gladko zmešamo jajce, sladkor, vaniljev sladkor, škrob vaniljevega pudinga in kislo smetano.