Pita z rabarbaro

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Pavla K.

Pita z rabarbaro

Količina za: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

Testo

  • 2 jajci
  • 5 žlic sladkorja
  • 100 g stopljenega masla
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 ščepa naribane limonine lupinice
  • 7 žlic moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 ščep soli

Nadev

  • 300 g na koščke narezane rabarbare
  • 1 žlica sladkorja

Navodila

  • Najprej se lotimo testa. Jajci in sladkor penasto zmešamo in nato dodamo stopljeno, vendar ohlajeno maslo in mešamo, da dobimo enotno zmes.
  •  Nato dodamo limonin sok, naribano limonino lupinico in ščep soli. Na koncu primešamo moko s pecilnim. Testo bo bolj gosto.
  • Pekač premažemo z maslom in nanj enakomerno razporedimo maso za testo. 
  • Testo damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 °C.
  • Rabarbaro očistimo. Če so stebla že debelejša in olesenela, jih s pomočjo noža olupimo in zrežemo na 1 cm debele koščke. 
  •  Sedaj pripravimo še preliv in sicer v posodi gladko zmešamo jajce,  sladkor, vaniljev sladkor, škrob vaniljevega pudinga in kislo smetano.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close