Recept za pečeno proso kašo z jabolki združuje kremasto kašo z osvežilnim sadnim nadevom, ki bo vaše brbončice razveselil z vsakim grižljajem.
Pečena prosena kaša z jabolki
Količina za: 2 porciji
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 500 ml mleka
- 150 g prosene kaše
- 1 čajna žlička soli
- 2 žlici medu
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- 1 kg naribanih jabolk
- sok limone
- cimet
Navodila
- Proseno kašo skuhamo v mleku soljo, da je kuhana na zob.
- Nekoliko jo ohladimo nato pa vanjo vmešamo pecilni prašek in med.
- Kašo zlijemo v visok pekač in nanjo položimo nadev pripravljen iz naribanih jabolk, ki smo jih začinili z limono in cimetom.
- Pecivo pečemo 20 minut v pečici ogreti na 180 °C.
- Pečenega nekoliko ohladimo in ponudimo postreženega z medom.