Bruskete lahko pripravimo kot osvežujoč prigrizek ali kot predjed.
BRUSKETE S SVEŽIM PARADIŽNIKOM IN MOCARELO/FETO
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1/4 belega hlebca
- 1/2 stroka česna (ali česen v prahu)
- 2 paradižnika
- 1 zavojček mocarele (ali 125 g fete)
- 3 listi sveže bazilike
- 4 ščepi soli
- 2 ščepa popra
- 1 žlica olivnega olja
Navodila
- Paradižnike in mocarelo nareži na majhne kockice.
- Bazilikine lističe nareži na tanke rezinice.
- Mocarelo, paradižnik in baziliko prenesi v posodo, vse posoli in popopraj ter prelij z žlico olivnega olja. Premešaj, poskusi in dodaj začimbe po okusu.
- Kruhke na obeh straneh popeci na suhi ponvi, pečene premaži z razpolovljenim strokom česna in prelij malo olivnega olja.
- Na kruhke razporedi paradižnikovo mešanico.
- Bruskete okrasi še z bazilikinimi lističi in kruhki so pripravljeni. Če uporabiš feto, je ne vmešaj v paradižnik, ampak jo razdrobi in na koncu posuj po obloženih kruhkih.
Vir slike: Midva kuhava