Ne veš kam bi z zrelimi bananami? Ena od odličnih rešitev je priprava sočnega in mehkega bananinega kruha z rikoto.
BANANIN KRUH Z RIKOTO
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 4 zelo zrele banane
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 1/2 žličke cimeta
- 115 g masla
- 150 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 80 g rikote
- 1 žlica chia semen
- 1 žlica oreščkov (po želji)
- 1 žlica koščkov čokolade (po želji)
Navodila
- Pečico segrejemo na 180 °C, pekač obložimo s peki papirjem.
- Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, sol in cimet.
- Posebej zmešamo maslo, sladkor, postopoma dodamo jajci, rikoto, chia semena in banane (ki jih predhodno zmečkamo z vilico).
- Počasi skupaj v večji posodi zmešamo mokre in suhe sestavine.
- Pečemo približno 1 uro, da kruh dobi rjavo skorjico. Narežemo in lahko jemo več dni.
Vir slike: Okusno.je