Bananin kruh z rikoto

Rating: 0.00
(0)

Ne veš kam bi z zrelimi bananami? Ena od odličnih rešitev je priprava sočnega in mehkega bananinega kruha z rikoto.

BANANIN KRUH Z RIKOTO

Servings: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Ingredients

  • 4 zelo zrele banane
  • 250 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/4 žličke soli
  • 1/2 žličke cimeta
  • 115 g masla
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 80 g rikote
  • 1 žlica chia semen
  • 1 žlica oreščkov (po želji)
  • 1 žlica koščkov čokolade (po želji)

Instructions

  • Pečico segrejemo na 180 °C, pekač obložimo s peki papirjem.
  • Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, sol in cimet.
  • Posebej zmešamo maslo, sladkor, postopoma dodamo jajci, rikoto, chia semena  in banane (ki jih predhodno zmečkamo z vilico).
  • Počasi skupaj v večji posodi zmešamo mokre in suhe sestavine.
  • Pečemo približno 1 uro, da kruh dobi rjavo skorjico. Narežemo in lahko jemo več dni.

Vir slike: Okusno.je

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close