Okusna in zdrava alternativa za klasične namaze, ki združuje svežino in okus. Namaz si lahko pripravimo vnaprej in ga shranimo v hladilniku. Tako si ga lahko privoščimo, ko nas napade lakota.
NAMAZ S FETA SIROM IN PEČENO RDEČO PAPRIKO
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 200 g feta sira
- 2 večji rdeči papriki
- 2 stroka česna
- limonina lupinica
- poper
Navodila
- Celo papriko (neočiščeno) pečemo na plinskem gorilniku na direktnem ognju. Vmes jo nekajkrat obrnemo.
- Ko je povrhnjice opečena, papriko spravimo v plastično vrečko in počakamo, da se ohladi.
- Nato odstranimo kožo in seme v notranjosti.
- Papriko dobro nasekljamo in jo vmešamo v feto.
- Dodamo sesekljan česen in limonino lupinico ter poper.
- Vse sestavine med sabo dobro premešamo in postrežemo kot pomako, namaz ob kruhu ali prilogo k pečenemu mesu na žaru.