Z enostavno pripravo bo recept postal tvoja najljubša izbira za zdrav obrok. Rdeča pesa pa bo poskrbela za vnos antioksidantov in vlaknin v tvoje telo, ki pozitivno vplivajo na srce in prebavo.
NAMAZ IZ PEČENE RDEČE PESE
Sestavine
- 2-4 rdeče pese
- morska sol
Dresing
- 1 zvrhana žlica majoneze
- 1 čajna žlica gorčice
- 1 sesekljan strok česna
- 50 g sesekljane čebule
- 50 g sesekljanih kaper
- 50 g sesekljanih kumaric
- 3 sesekljani inčun
- sol
- poper
- brizg tabasca
- noževa konica mlete kumine
Navodila
- Morsko sol vsujemo na pekač, nanjo položimo peso.
- Peso pečemo 1 uro na 180 °C v pečici.
- Majonezo v posodi pomešamo z vsemi ostalimi sestavinami.
- Dodamo sesekljano meso rdeče pese in ga s pomočjo dveh vilic križno vmešamo.
- Ne mešamo v krogu in ne predolgo, ker biftek postane lepljiv.
- Postrežemo z nasekljanim drobnjakom in maslom ter opečenim kruhom.