V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Zdenka M.
Avtor sporoča: “Jaz naredim po tem receptu in jo vnuki obožujejo.”
Bučkina omleta
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 500 g bučk
- 1 žlička soli
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 jajce
- 100 g moke
- 1/4 čajne žličke mletega popra
- 1 ščep pimeta
- 1-2 žlici tekočine od bučk
- 5 rezin piščančjih prsi
- 40 g sira
Navodila
- Bučke naribamo, posolimo in dobro premešamo. Pustimo jih stati 10 minut, nato jih ožamemo, tekočino prihranimo.
- Ožete naribane bučke začinimo s črnim poprom in pimentom, dodamo jajce in premešamo. Zdaj vmešamo še moko. Če je masa zelo gosta, dodamo od 1 do 2 žlici prihranjene tekočine, ki je ostala pri ožemanju bučk.
- V ponvi segrejemo oljčno olje, nato po ponvi razporedimo polovico mase in jo pogladimo. Po vrhu razporedimo rezine piščančjih prsi, čeznje pa naribamo sir. Nato prekrijmo še s prihranjeno bučkino maso.
- Pečemo na štedilniku pri srednji temperaturi. Prvih 12 minut naj bo ponev pokrita, nato ponev odkrijemo, omleto obrnemo (ponev lahko pokrijem z dovolj velikim krožnikom in jo obrnemo, da pade omleta na krožnik, nato preložimo omleto s krožnika nazaj v ponev. Stran, ki je bila prej zgoraj naj bo zdaj spodaj.) Na drugi strani pečemo še približno 10 minut.
Vir slike: Moji recepti