Sadni kruh

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Žiga H.

Sadni kruh

Količina za: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 3 jajca
  • 1 ščepec soli
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici kisle smetane
  • 3 kapljice vaniljevega ekstrakta
  • 90 g masla
  • 180 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 pest rozin
  • 1 pest orehov
  • 4 dateljni
  • 1 pest posušenih marelic

Navodila

  • Pečico segrejte na 170 °C.
  • Namastite pekač s premerom 24 cm.
  • V skledo za mešanje razbijte jajca in dodajte ščepec soli. Mešajte jih skupaj, dokler se dobro ne združijo.
  • Med nadaljnjim mešanjem postopoma dodajte sladkor.
  • V skledo dodajte kislo smetano in nekaj kapljic vaniljevega ekstrakta. Dobro premešajte.
  • Maslo stopite in ga dodajte mešanici, tako da se dobro prepoji.
  • V ločeni skledi skupaj zmešajte moko in pecilni prašek.
  • Postopoma dodajajte suhe sestavine mokri zmesi in nežno mešajte, dokler ne nastane gladka masa.
  • V testo dodajte želeno količino rozin, orehov, datljev in suhih marelic. Dobro premešajte, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Ko je priprava končana, je čas za peko.
  • Maso vlijte v pomaščen pekač in pazite, da se enakomerno porazdeli. Posodo postavite v ogreto pečico in pecite 30-35 minut.
  • Pečenost torte preverite tako, da v sredino zapičite zobotrebec. Če pride ven čisto, je  pripravljeno. Ko je kolač pečen, ga vzemite iz pečice in pustite, da se nekaj minut ohladi v pekaču.

Vir slike: The Foodie Slovenia

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close