V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Žiga H.
Sadni kruh
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 3 jajca
- 1 ščepec soli
- 100 g sladkorja
- 2 žlici kisle smetane
- 3 kapljice vaniljevega ekstrakta
- 90 g masla
- 180 g moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 pest rozin
- 1 pest orehov
- 4 dateljni
- 1 pest posušenih marelic
Navodila
- Pečico segrejte na 170 °C.
- Namastite pekač s premerom 24 cm.
- V skledo za mešanje razbijte jajca in dodajte ščepec soli. Mešajte jih skupaj, dokler se dobro ne združijo.
- Med nadaljnjim mešanjem postopoma dodajte sladkor.
- V skledo dodajte kislo smetano in nekaj kapljic vaniljevega ekstrakta. Dobro premešajte.
- Maslo stopite in ga dodajte mešanici, tako da se dobro prepoji.
- V ločeni skledi skupaj zmešajte moko in pecilni prašek.
- Postopoma dodajajte suhe sestavine mokri zmesi in nežno mešajte, dokler ne nastane gladka masa.
- V testo dodajte želeno količino rozin, orehov, datljev in suhih marelic. Dobro premešajte, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Ko je priprava končana, je čas za peko.
- Maso vlijte v pomaščen pekač in pazite, da se enakomerno porazdeli. Posodo postavite v ogreto pečico in pecite 30-35 minut.
- Pečenost torte preverite tako, da v sredino zapičite zobotrebec. Če pride ven čisto, je pripravljeno. Ko je kolač pečen, ga vzemite iz pečice in pustite, da se nekaj minut ohladi v pekaču.
Vir slike: The Foodie Slovenia