Ovseni kosmiči so zelo priljubljena izbira, tokrat ti predstavljamo ovsene kosmiče z jabolki in orehi. Oreh je eno izmed redkih živil, ki se lahko ponaša z zdravstveno trditvijo. Orehi prispevajo k izboljšanju elastičnosti žil. Ta trditev se lahko navade le na živilih, ki zagotavlja dnevni vnos 30 g orehov.
Ovseni kosmiči z jabolki in orehi
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 60 g ovsenih kosmičev
- 200 ml polmastnega mleka
- 1 jabolko (cca. 120 g)
- 50 g puste skute do 10 % m.m.
- 8 g orehov
- 1/2 žličke cimeta
Navodila
- Na štedilnik pristavimo posodo, v katero dodamo mleko in ovsene kosmiče.
- Zmes s konstantnim mešanjem kuhamo na nizkem ognju, dokler se masa ne zgosti.
- Ovsene kosmiče nato prestavimo v želeno servirano posodo.
- Jabolko operemo, odstranimo neužiten del ter jo narežemo na rezine.
- Ovsenim kosmičem nato na vrh dodamo še skuto, jabolko in orehe, vse skupaj pa lahko potresemo še s cimetom.
Vir slike: Spar