Omleta z jajci in zelenjavo je odlična izbira tako za zajtrk ali večerjo. Jajca so bogat vir beljakovin, zelenjava pa poskrbi za vitamine in minerale.
Omleta z jajci in zelenjavo
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 jedilna žlica olja
- 1 majhna čebula
- 1 paprika
- 2 jajci
- 2 ščepa soli
- 2 ščepa popra
- 1 ščep timijana
- 1 ščep bazilike
- 100 g kruh
Navodila
- Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke.
- Na vročem olju na ponvi prepražimo najprej čebulo, nato dodamo še papriko. Pražimo, dokler se zelenjava ne zmehča in lepo zapeče.
- Nato ubijemo jajci, ki ju lahko predhodno tudi žvrkljamo z vilicami, ni pa nujno.
- Solimo in po želji dodamo še kakšne druge začimbe (poper, timijan, bazilika itd.) Pražimo, dokler jajca ne zakrknejo.
- Postrežemo s kruhom.
Vir slike: Ekodežela