Hrustljave poletne skorjice z olivami so sočne in hrustljave hkrati. Odlične so za na pot, pripravimo jih lahko v naprej in počakajo v dobro zaprti posodi.
HRUSTLJAVE POLETNE SKORJICE Z OLIVAMI
Sestavine
- 500 g gladke moke
- 200 g vode
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička soli
- 2 krepka ščepa popra
- 4 žlice olivnega olja
- 70 g grobo sesekljanih črnih oliv brez koščic
- 70 g grobo sesekljanih mandljev
- origano
- rožmarin
- česen v prahu
Navodila
- Vse sestavine na hitro združimo v voljno testo.
- Testo razdelimo v dva dela in ga tanko razvaljamo 2-3 mm.
- Narežemo skorjice in jih pečemo v pečici pri 180 °C približno 12-15 minut.
- Pečene hranimo na suhem in temnem mestu.