Gratinirane skutine palačinke

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Markec K.

Avtor sporoča: “Najbolje je, če uporabljamo bio limono, katere lupina ni obdelana s škropivi. Če bio limone nimamo na voljo, limono za nekaj minut potopimo v vrelo vodo in dobro obrišemo, da odstranimo vosek, v katerem so strupi.”

Gratinirane skutine palačinke

Količina za: 2 osebi
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

Nadev

  • 375 g skute
  • 1 žličko naribane limonine lupinice
  • 2 žlici sladkorja
  • 1/2 jajca
  • 0.5 dl ruma
  • 1 vanilin

Preliv

  • 0.75 dl sladke smetane (ali smetane za kavo)
  • 1/2 jajca
  • 3 kapljice tekočega natreena

Testo

  • 1 jajce
  • 200 ml mleka
  • 1/2 ščepca soli
  • 1/2 žlice olja
  • 125 g moke
  • 25 ml mineralne vode

Navodila

  • Iz navedenih sestavin pripravimo testo za palačinke. V skledi z metlico ali električnim mešalnikom zmešamo jajca, mleko, sladkor, olje in sol. Med mešanjem po žličkah postopoma dodajamo moko, da se vse sestavine zmešajo v gladko testo brez grudic. Testo mora biti tekoče, vendar ne sme biti vodeno! 
  • Na koncu v testo vmešamo še mineralno vodo. Testo pustimo v hladilniku počivati približno pol ure.
  • Skledo s testom vzamemo iz hladilnika in testo dobro premešamo. Na kuhalnik pristavimo ponev, ki jo najprej nekoliko segrejemo, nato pa v njej segrejemo malo olja, ki ga enakomerno razmažemo po ponvi. V ponev vlijemo prvo zajemalko mase in pri tem pazimo, da ne bo luknjic in da bo sloj testa čim bolj enakomerno debel. Ponev obračamo, da se testo enakomerno razlije po ponvi.
  • Palačinko spečemo na eni strani – lahko si pomagamo z leseno lopatko tako, da privzdignemo palačinko in preverimo, ali je resnično pečena. Nato palačinko obrnemo in jo spečemo še na drugi strani. Pečene palačinke zlagamo na ogret krožnik. Postopek ponavljamo toliko časa, dokler ne spečemo dovolj palačink oz. porabimo vsega testa.
  • Pripravimo skutni nadev. Nato v srednje veliki skledi gladko zmešamo skuto, jajce, sladkor, limonino lupinico.
  • Pečico vklopimo in nastavimo na 180 stopinj Celzija. Vsako palačinko nadevamo s približno 2 žlicama nadeva, nato pa jo zavijemo v rolico. V posebni skledi z vilico dobro zmešamo sestavine za preliv. Zvite palačinke zložimo v pekač, tako da bodo tesno druga ob drugi, nato pa jih prelijemo s pripravljenim prelivom. Pekač potisnemo v ogreto pečico, kjer palačinke pečemo približno 20 minut. Ko so palačinke pečene, jih serviramo na krožnike in ponudimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close