V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Renata G.
Avtor sporoča: “Predpriprava je pomembna, če želimo, na ugriz čvrsto zelenjavo.”
Domača kitajska jed
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 pest mešane zelenjave
- 2 zrezka piščančjih prsi
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlička kitajskih začimb
- sol
- kajenski poper
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica pirine moke
- 1 žlica vode (oz. po občutku)
- 1 skodelica kitajskih rezancev (ali riža)
Navodila
- Zelenjavo narežemo na velike kose.
- Vok ali ponev damo na štedilnik, da se močno segreje, dodamo olje in prvo korenček, pražimo cca 5 min ob konstantnem mešanju.
- Dodamo piščančja prsa, ki smo jih prej marinirali v sojini omaki. Pražimo, da se popečejo, dodamo še ostalo zelenjavo in spet pražimo, dodamo še kitajske začimbe. Ob konstantnem mešanju pražimo cca 10 min.
- Nato primešamo vodo s pirino moko, zalijemo in kuhamo samo toliko, da voda zavre cca 1 min. (Zelenjava mora hrustati…)
- Instant riževe rezance ali riž skuhamo po navodilih in jih prelijemo z omako.