Jed je prava čarobna kombinacija, saj vsebuje zanimive okuse, barve in teksture. Ste pripravljeni na novo kulinarično doživetje?
SOLATA Z GRENIVKO IN RDEČIM ZELJEM
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1/2 glave manjšega rdečega zelja
- 1 pomaranča
- 200 g stebelne zelene
- 1 grenivka
- 150 g pečenega pustega piščanjčjega mesa
- 2 limoni (sok)
- olivno olje
- 1 granatno jabolko
- sol
- pikantna omaka
Navodila
- Zelje narežemo na širše rezance.
- Olupljeno pomarančo in grenivko ter meso piščanca narežemo na manjše rezine.
- Zeleno narežemo na tanke rezance.
- Iz olivnega olja in limoninega soka ter pikantne omake in soli pripravimo solatni preliv.
- Vse sestavine med sabo v skledi za solato dobro premešamo in začinimo s pripravljenim solatnim prelivom.