V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Helenca J.
Bananina torta brez peke
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
Za piškotno dno
- 200 g manj sladkih čokoladnih piškotov
- 80 g stopljenega masla
Za bananino kremo
- 4 srednje velike banane (bolj zrele)
Za sredinski del
- 3 žlice mascarpone kreme
- 100 ml smetane za stepanje
- 3 lističi želatine
Navodila
Piškotno dno
- Piškote dobro zmeljemo in jim primešamo stopljeno maslo. Razporedimo jih po dnu pekača in postavimo v hladilnik za 30 minut, da se dno strdi.
Bananina krema
- 4 banane zmešamo in jim dodamo mascarpone.
- Smetano za stepanje stepemo, da postane kompaktna in jo primešamo mešanici banan ter mascarpone kreme.
- Želatino namočimo v hladni vodi za približno 5 minut. Vodo odlijemo in želatino segrejemo do tekočega. Dobro jo zmešamo v bananino kremo.
- Polovico bananine kreme vlijemo nad piškotno dno in postavimo v hladilnik za 30 minut.
- Nad bananino kremo naložimo plast banan (naj bodo narezane na približno 1,5 cm debeline) in čez vlijemo še drugo polovico bananine kreme.
- Torto postavimo v hladilnik čez noč. Naslednji dan torto okratimo s smetano ali poljubno kremo.