Ajdova enolončnica je okusna in hranljiva jed, ki združuje tradicionalnost s prefinjenim okusom. Ajda ima visoko hranilno vrednost, je brez glutena in ima nizek glikemični indeks.
Ajdova enolončnica
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 2 žlici olja
- 2 majhni čebuli
- 1 paprika
- 200 g piščančjih prsi
- 100 g ajdove kaše (manjša skodelica)
- sladka rdeča paprika v prahu
- peteršilj
- timijan
- sol
Navodila
- Meso narežemo na kocke in na hitro prepražimo na olju v kozici. Ko se zapeče, ga predevamo v posodico.
- Čebulo nasekljamo in prepražimo v isti posodi, v kateri smo prej pražili piščanca, po potrebi dodamo še malo olja.
- Papriko očistimo in narežemo na kocke ter dodamo k praženju. Pražimo 5 – 10 minut, da se lepo zapeče.
- Dodamo piščanca in zalijemo z malo vode.
- Dodamo še ajdovo kašo, ki jo prej splahnemo pod hladno vodo.
- Po potrebi dodamo še malo vode. Solimo in začinimo ter kuhamo še 15 do 20 minut oz. dokler se ajda ne zmehča.
Vir slike: Gurman.eu