Pirina rižota s tofujem

Rating: 0.00
(0)

Pirina rižota s tofujem je okusna, zdrava in enostavna za pripravo. Tofu je odličen nadomestek za meso, bogat z rastlinskimi beljakovinami in hranili, pira pa poskrbi za vlaknine.

PIRINA RIŽOTA S TOFUJEM

Količina za: 2 osebi
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 200 g pire (namočena vsaj 12 ur)
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 strok sesekljanega česna
  • 150 g tofuja
  • 200 g narezanih bučk (na kocke)
  • 20 g trdega sira
  • 2 žlici maščobe
  • sol
  • poper
  • sesekljan drobnjak ali peteteršilj
  • timijan
  • rožmarin
  • majaron

Navodila

  • Piro skuhamo na zob. Idealno je, da zato uporabimo lonec na pritisk. Pest kuhane pire dobro pretlačimo z 1 dl vode od kuhanja pire.
  • Na maščobi sotiramo čebulo, česen in bučke. Dodamo odcejeno kuhano piro in vse skupaj nekoliko pokuhamo.
  • Prilijemo pretlačeno piro in vmešamo nastrgan sir in dodamo veliko sesekljanega peteršilja ali drobnjaka.
  • Posebej v ponvi na hitro opečemo tofu narezan na kocke, ki smo ga začinili s timijanom, rožmarinom, majaronom, soljo in poprom in ga vmešamo v jed ter jed postrežemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close