Pirina rižota s tofujem je okusna, zdrava in enostavna za pripravo. Tofu je odličen nadomestek za meso, bogat z rastlinskimi beljakovinami in hranili, pira pa poskrbi za vlaknine.
PIRINA RIŽOTA S TOFUJEM
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 200 g pire (namočena vsaj 12 ur)
- 1 sesekljana čebula
- 1 strok sesekljanega česna
- 150 g tofuja
- 200 g narezanih bučk (na kocke)
- 20 g trdega sira
- 2 žlici maščobe
- sol
- poper
- sesekljan drobnjak ali peteteršilj
- timijan
- rožmarin
- majaron
Navodila
- Piro skuhamo na zob. Idealno je, da zato uporabimo lonec na pritisk. Pest kuhane pire dobro pretlačimo z 1 dl vode od kuhanja pire.
- Na maščobi sotiramo čebulo, česen in bučke. Dodamo odcejeno kuhano piro in vse skupaj nekoliko pokuhamo.
- Prilijemo pretlačeno piro in vmešamo nastrgan sir in dodamo veliko sesekljanega peteršilja ali drobnjaka.
- Posebej v ponvi na hitro opečemo tofu narezan na kocke, ki smo ga začinili s timijanom, rožmarinom, majaronom, soljo in poprom in ga vmešamo v jed ter jed postrežemo.