Testenine bolognese prihajajo iz italijanske kulinarike, kjer se prepletajo mehke testenine in aromatična mesna omaka. Za solato si pripravimo čičerikino solato, ki ima visoko vsebnost beljakovin.
TESTENINE BOLOGNESE, ČIČERIKINA SOLATA
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 60 g testenin
- 300 g (pustega) mletega mesa
- 1 čebula
- 1 korenje
- 1 jedilna žlica rafiniranega repičnega olja
- 2 rdeči papriki
- 300 ml pasiranega paradižnika (ali 1 embalaža)
- 200 g čičerike iz konzerve
- 1 čajna žlička hladno stiskanega olja (olivno, repično)
- 20 g sira
Navodila
- V globlji posodi segrejemo žlico rafiniranega olja in na njem na srednjem ognju popražimo čebulo in korenje.
- Ko čebula porjavi, dodamo 1 nasekljano rdečo papriko in mleto meso.
- Vse skupaj kuhamo na srednjem ognju pod pokrovko. Med kuhanjem večkrat mešamo.
- Ko meso postane rjave barve (po cca 15-20 minut), dodamo pasiran paradižnik in vse skupaj kuhamo še 5-10 minut. Na koncu po želji začinimo.
- V drugi posodi po navodilu na embalaži testenin skuhamo testenine. Torej zavremo vodo in kuhamo toliko časa, kot piše na embalaži.
- V globlji krožnik stresemo čičeriko iz konzerve in jo zmešamo z nasekljano papriko in čebulo ter vse skupaj prelijemo s hladno stiskanim oljem.
- Ko zmešamo testenine in omako, lahko dodamo še nariban sir.
Vir slike: Okusno.je