Jota

Rating: 0.00
(0)

Z mrzlimi dnevi se priležejo jedi na žlico, jota je idealna izbira. V hladilniku počaka tudi do tri dni in pride prav, kadar nimamo časa si pripravljati obroka.

JOTA

Servings: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Ingredients

  • 1 kg kislega zelja
  • 300 g kuhanega fižola
  • 2 sesekljani čebuli
  • 4 stroke sesekljanega česna
  • 500 g prekajenih reber
  • 3 dl fižolovke
  • 2 lovorjeva lista
  • 6-8 kosov poprovih zrn
  • 4 kosi brinovih jagod
  • 2 žlici svinjske masti
  • 2 kuhana krompirja v oblicah
  • sol
  • poper

Instructions

  • Na maščobi pokrito dušimo narezano čebulo in česen, da lepo zarumeni. Občasno premešamo.
  • Dodamo kislo zelje in začimbe ter narezana rebrca. Dolijemo toliko vode in fižolovko, da je jed samo pokrita z njo in pokrito dušimo pol ure.
  • Med tem polovico fižola pretlačimo in dolijemo k joti. Preostanek celega fižola pa dodamo ob koncu kuhanja. Po želji lahko ob koncu pripravimo malo prežganja (žlica masti, žlica gladke moke), ki jedi izboljša okus in teksturo.
  • Na koncu dodamo grobo pretlačen krompir in kuhamo še nekaj minut ter postrežemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close