POLPETE IZ BUČK
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 200 g bučk
- 2 stroka sesekljanega česna
- sol
- poper
- 2 jajci
- 1 čajna žlička suhega kopra
- 1 čajna žlička origana
- sesekljan peteršilj
- sesekljana meta
- 3 žlice krušnih drobtin
- 100 g grobo nadrobljenega feta sira
- olje za cvrtje
Navodila
- Bučke grobo naribamo in posujemo s soljo. Počakamo nekaj minut, nato pa jih dobro ožamemo, da izgubijo odvečno vodo.
- Ožetim bučkam primešamo ostale sestavine.
- Maso z večjo žlico zajemamo iz posode ter z dlanmi oblikujemo polpete, ki jih ocvremo v globokem olju.
- Postrežemo z jogurtom, ki smo ga pomešali z zelišči in soljo.
- Polpete lahko pečemo tudi v pečici. Enostavno jih položimo na pekač obložen s papirjem za peko in jih pečemo 15 minut pri 180 °C.