V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Ajda B.
Avtor sporoča: “Juho z ljubeznijo in ponosom postrežemo v krožnike.”
Mamina juha (piščančja obara)
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 piščanec različni deli pišcanca (bedra, stegno, perutničke, prsa, hrbet)
- 2 korenčka
- 1 paprika
- 1 čebula
- 1 peteršiljeva korenina
- 1 pest graha
- 1 cvetača
- 1 ohrovt
- 1 lovorjev list
- 1/2 žličke timijana
- 2 žlički soli (po okusu)
- 1/2 žlička popra (po okusu)
- 1.5 l vode
- 1 žlička olja
- 1 pest jajčne ribane kašice
Navodila
- Najprej zelenjavo operemo pod vodo in očistimo ter narežemo na dokaj velike kose. Česen in čebulo olupimo.
- Na štedilnik pristavimo velik lonec, v katerem segrejemo olje. Na olju najprej popečemo kose mesa. Nato dodamo še zelenjavo in počasi pražimo na srednji temperaturi.
- V lonec prilijemo vodo in premešamo. Počakamo, da zavre. Začinimo z začimbami. Lonec pokrijemo in pustimo na slabem vretju nekje 45-50 minut.
- Ko je obara končana, dodamo še jajčno ribano kašico in jo zavremo v obari.