Mamina juha (piščančja obara)

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Ajda B.

Avtor sporoča: “Juho z ljubeznijo in ponosom postrežemo v krožnike.”

Mamina juha (piščančja obara)

Količina za: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 1 piščanec različni deli pišcanca (bedra, stegno, perutničke, prsa, hrbet)
  • 2 korenčka
  • 1 paprika
  • 1 čebula
  • 1 peteršiljeva korenina
  • 1 pest graha
  • 1 cvetača
  • 1 ohrovt
  • 1 lovorjev list
  • 1/2 žličke timijana
  • 2 žlički soli (po okusu)
  • 1/2 žlička popra (po okusu)
  • 1.5 l vode
  • 1 žlička olja
  • 1 pest jajčne ribane kašice

Navodila

  • Najprej zelenjavo operemo pod vodo in očistimo ter narežemo na dokaj velike kose. Česen in čebulo olupimo.
  • Na štedilnik pristavimo velik lonec, v katerem segrejemo olje. Na olju najprej popečemo kose mesa. Nato dodamo še zelenjavo in počasi pražimo na srednji temperaturi.
  • V lonec prilijemo vodo in premešamo. Počakamo, da zavre. Začinimo z začimbami. Lonec pokrijemo in pustimo na slabem vretju nekje 45-50 minut.
  • Ko je obara končana, dodamo še jajčno ribano kašico in jo zavremo v obari.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close