Losos iz ponve s koprovo omako

Rating: 0.00
(0)

Recept je odlične za vse, ki obožujete morsko hrano. Nežen okus lososa z bogato koprovo omako vas bo zagotovo navdušil.

LOSOS IZ PONVE S KOPROVO OMAKO

Količina za: 2 osebi
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 300-400 g fileja lososa
  • sol
  • poper
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 3 žlice svetle sojine omake

Za pomako:

  • 150 g grškega jogurta
  • 1 šopek sesekljanega ali suhega kopra
  • 1 žlica polnozrnate gorčice

Navodila

  • Lososov file narežemo na 2 kosa. Odstranimo kosti in fileja dobro popivnamo s papirnato brisačko.
  • V posodici zmešamo olje, sladkor, sojino omako, sol ter poper. Fileja ribe pomočimo v začimbno olje in pustimo marinirati vsaj pol ure v hladilniku.
  • Segrejemo teflonsko ponev in dodamo malo olja. Na srednje močnem ognju najprej opečemo fileje na kožni strani.
  • Nato jih obrnemo in pečemo minuto ali dve na nasprotni strani. Nato file ponovno obrnemo in počasi opekamo še nekaj minut.
  • Med tem pomešamo med sabo sestavine za pomako in pečene fileje postrežemo s pomako.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close