V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Patrik S.
Bučkina juha
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 800 g bučk
- 1 srednje velika čebula
- 2 stroka česna
- 2 žlici olivnega olja
- 800 ml zelenjavne jušne osnove
- 150 ml smetane za kuhanje
- 2 ščepca soli
- 2 ščepca mletega popra
Navodila
- Bučke operemo in zrežemo na manjše kose.
- Čebulo olupimo, očistimo in razrežemo na četrtine.
- Česen olupimo in stroke prerežemo na pol.
- Na kuhalnik pristavimo večjo kozico, v kateri segrejemo olje. V kozico stresemo bučke, česen in čebulo ter vse skupaj med mešanjem zelo na hitro popražimo.
- Zalijemo z jušno osnovo (lahko tudi navadno vodo) in na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut.
- Ko se zelenjava zmehča, juho gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom.
- V juho vmešamo smetano in jo po okusu začinimo s poprom in soljo. Juho serviramo v globoke krožnike in takoj postrežemo.
Vir slike: 24 ur