V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Mateja F.
Pire krompir s popečenimi piščančjimi prsmi
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 piščančji file (približno 150 g)
- 2 srednja velika krompirja
- 1 skodelica brokolija (narezanega na majhne liste)
- 1 žlica olivnega olja
- 1 čajna žlička svežega rožmarina (ali 1/2 čajne žličke suhega)
- 1 žlička soli (po okusu)
- 2 ščepa popra (po okusu)
Navodila
- Krompir olupite in narežite na kocke. Kuhajte ga v slani vodi, dokler ne postane mehak.
- V posodi segrejte olivno olje in popečite piščančji filet, začinjen s soljo, poprom in svežim rožmarinom, približno 5 minut na vsaki strani ali do temeljite prepečenosti.
- V zadnjih nekaj minutah pečenja piščanca dodajte brokoli v ponev in ga pražite, dokler ne postane hrustljav in svetlo zelen.
- Ko je krompir kuhan, ga pretlačite in naredite pire.
- Postrezite popečen piščanec na postelji pire krompirja in obložite z brokolijem.
- Po želji lahko dodate še sveže zelišče ali dodatno olivno olje za okus.
Vir slike: Bucataras