Pire krompir s popečenimi piščančjimi prsmi

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Mateja F.

Pire krompir s popečenimi piščančjimi prsmi

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 1 piščančji file (približno 150 g)
  • 2 srednja velika krompirja
  • 1 skodelica brokolija (narezanega na majhne liste)
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlička svežega rožmarina (ali 1/2 čajne žličke suhega)
  • 1 žlička soli (po okusu)
  • 2 ščepa popra (po okusu)

Navodila

  • Krompir olupite in narežite na kocke. Kuhajte ga v slani vodi, dokler ne postane mehak.
  • V posodi segrejte olivno olje in popečite piščančji filet, začinjen s soljo, poprom in svežim rožmarinom, približno 5 minut na vsaki strani ali do temeljite prepečenosti.
  • V zadnjih nekaj minutah pečenja piščanca dodajte brokoli v ponev in ga pražite, dokler ne postane hrustljav in svetlo zelen.
  • Ko je krompir kuhan, ga pretlačite in naredite pire.
  • Postrezite popečen piščanec na postelji pire krompirja in obložite z brokolijem.
  • Po želji lahko dodate še sveže zelišče ali dodatno olivno olje za okus.

Vir slike: Bucataras

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close