Piščanec je odličen vir beljakovin, zelenjava pa je dober vir vitaminov, mineralov in vlaknin. Tortilje lahko napolniš z različnimi vrstami zelenjave, kot so paprika, čebula, kumare, paradižnik ali zelena solata.
TORTILJE S PIŠČANCEM Z DODATKOM ZELENJAVE
Sestavine
- 4 polnozrnate tortilje
- 400 g piščančjih prsi
- 1 konzerva rdečega fižola
- 1 čebula
- 2/3 konzerve koruze (cca. 200 g)
- 1/2 rdeče paprike
- 1 pekoča omaka za tortiljo
- 1 čajna žlička rafiniranega olja
Navodila
- Pripravimo nadev za tortilijo tako, da na ponvi segrejemo olje in na njem popražimo čebulo.
- Ko čebula porjavi, dodamo na kocke narezano papriko, konzervo rdečega fižola, na manjše kocke narezana piščančja prsa.
- Vse skupaj pečemo in začinimo po želji. Pečemo, dokler piščanec ni popolnoma pečen (doseže lepo belo/rjavo barvo tudi znotraj).
- Tortilje napolnimo z nadevom ter jih položimo na pekač in popečemo še za 15 min na 180 – 200 °C, lahko pa jih samo nadevamo in uživamo.
- Dve si shranimo za kosilo za naslednji dan.
Vir slike: Slovenske novice