Tortilje zavij čim bolj tesno, da se nadev ne razlije. Uživaj v okusnem in zdravem obroku.
TORTILJE S PIŠČANCEM IN ZELENJAVO
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 jedilna žlica olja
- 1 manjša čebula
- 1 paprika
- 1 velik korenček
- 1/2 majhne bučke
- 200 g piščančjih prsi
- 1/2 žličke soli
- 3 ščepi curry (mešanica začimb)
- 3-4 tortilje
- 70 g solate
Navodila
- Zelenjavo očistimo in narežemo na trakce, tudi meso narežemo na manjše koščke in ga začinimo.
- Na olju najprej prepražimo čebulo, nato dodamo korenček, papriko in bučke. Pražimo 10 do 15 minut.
- Nato zelenjavo predevamo na krožnik in na isti ponvi prepražimo še meso, po potrebi dodamo še malo olja. Pražimo kakšnih 7 do 10 minut, da se lepo zapeče.
- V ponev vrnemo zelenjavo in vse skupaj na hitro še malo popražimo in začinimo.
- Nato v ponev vrnemo zelenjavo in vse skupaj na hitro še malo popražimo in začinimo.
- Solato lahko postrežemo posebej in jo začinimo, lahko pa jo narežemo na trakce in z njo poleg z omako napolnimo tortilje.
Vir slike: Barbios