V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Ana P.
Avtor sporoča: “Če poletna ni instant, je boljša in tudi bolj zdrava.”
Polenta z zelenjavno omako
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- poljubna zelenjava (koleraba, korenje, repa, fižol v zrnu, por, zelje…)
- česen v prahu
- mleto meso (lahko tudi sveža salama)
- koruzni zdrob
Navodila
- Vse sestavine odmerimo po občutku
- V posodi najprej popečemo česen, da zadiši.
- Dodamo meso, oziroma na koščke narezano salamo.
- Popečemo in dodamo na manjše koščke narezano zelenjavo.
- Dodamo začimbe po okusu (peteršilj, timijan, majaron, sol) in dušimo do mehkega.
- Nato dodamo še fižol. Ves čas dolivamo vodo po potrebi. Zelenjava mora biti dovolj redka, da služi kot omaka.
- Ko se zelenjava duši, posebej skuhamo polento.
- Zraven ponudimo solato in okusen obrok je pripravljen.
Vir slike: 24 ur