Polenta z zelenjavno omako

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Ana P.

Avtor sporoča: “Če poletna ni instant, je boljša in tudi bolj zdrava.”

Polenta z zelenjavno omako

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • poljubna zelenjava (koleraba, korenje, repa, fižol v zrnu, por, zelje…)
  • česen v prahu
  • mleto meso (lahko tudi sveža salama)
  • koruzni zdrob

Navodila

  • Vse sestavine odmerimo po občutku
  • V posodi najprej popečemo česen, da zadiši.
  • Dodamo meso, oziroma na koščke narezano salamo.
  • Popečemo in dodamo na manjše koščke narezano zelenjavo. 
  • Dodamo začimbe po okusu (peteršilj, timijan, majaron, sol) in dušimo do mehkega.
  • Nato dodamo še fižol. Ves čas dolivamo vodo po potrebi.  Zelenjava mora biti dovolj redka, da služi kot omaka.
  • Ko se zelenjava duši, posebej skuhamo polento.
  • Zraven ponudimo solato in okusen obrok je pripravljen.

Vir slike: 24 ur

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close