V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Žiga H.
Polenta s skuto
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 25 dag polente za hitro pripravo (Zlato polje)
- 20 dag skute
- 1 žlica začimb (Vegeta)
- 0.5 dl oljčnega olja
- 1 bučka
- 1 paprika
- 1 čebula
- 1 por
- 1 paradižnik
- 2 lista bazilike
Navodila
- V vodo, ki smo jo odmerili po navodilu za pripravo polente in ji dodali oljčno olje, damo eno žlico Vegete, zdrobljeno skuto in ko zavre, zakuhamo polento.
- Zmanjšamo temperaturo in mešamo še 2 minuti.
- Nato zlijemo polento v model in pustimo, da se strdi, medtem pa na oljčnem olju na hitro popražimo (sotiramo) narezano zelenjavo: čebulo, por in papriko.
- Posebej prepražimo bučke in jih skupaj z olupljenim in na kocke narezanim paradižnikom dodamo preostali zelenjavi, vse skupaj še malo popražimo, solimo in potresemo z baziliko in peteršiljem.
- Polento razrežemo na rezine in jo skupaj s pripravljeno zelenjavo še toplo ponudimo.
Vir slike: Maxximum Portal