Sočni koščki piščanca s svežo zelenjavo in okusnim bulgurjem zagotovijo uravnoteženo mešanico beljakovin, vlaknin in mineralov.
PIŠČANEC Z ZELENJAVO IN BULGURJEM
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 jedilna žlica olja
- 200 g piščančjih prsi
- 1 zelena paprika
- 1/2 majhne bučke
- sol
- curry (mešanica začimb)
- 1/2 skodelice bulgurja (cca. 80 g)
Navodila
- Bulgur vsujemo na cedilo in ga speremo pod hladno vodo.
- Stresemo ga v kozico in dodamo trikratno količino vode ter malo soli.
- Kuhamo ga približno 15 minut, potem odlijemo odvečno vodo. Medtem ko se bulgur kuha, pripravimo zelenjavo in piščanca.
- Zelenjavo očistimo in narežemo na trakce. Meso narežemo na trakce ali majhne kocke.
- Vzamemo večjo ponev in v njej segrejemo olje. Na njem popražimo papriko, ko se rahlo zapeče in zmehča, dodamo bučke, nato pa še meso.
- Mešanico začinimo in pražimo še 7– 10 minut, da se meso lepo zapeče.
Vir slike: America’s test kitchen