Tokratni recept predstavlja sočnost pečenega piščanca s hrustljavostjo bučk in barvitostjo paprike, ki se odlično ujame z bogatim okusom ajdove kaše. Priprava je preprosta in hitra, s katerim dobimo veliko beljakovin in vitaminov.
PEČEN PIŠČANEC Z BUČKAMI, PAPRIKO IN AJDOVO KAŠO
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 žlica olja
- 200 g piščančjih prsi
- 1/2 majhne bučke
- 1 paprika
- 50 g ajdove kaše
- 80 g solata
- 1/2 žličke soli
- 2 ščepa popra
- 2 ščepa timijana
Navodila
- Piščanca narežemo na trakce in začinimo.
- Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezine ali pa trakce.
- Nato solato začinimo.
- Ajdovo kašo skuhamo po navodilih na embalaži.
- V ponvi najprej na olju popečemo papriko, čez par minut k praženju dodamo še bučke in pražimo še kakšnih 5 minut, dokler zelenjava ni mehka in lepo zapečena, nato jo začinimo.
- Predevamo jo na krožnik in v isti ponvi na olju prepražimo še meso. Pražimo ga 7 – 10 minut.
Vir slike: Grižljaji sveta