Pečen piščanec z bučkami, papriko in ajdovo kašo

Rating: 0.00
(0)

Tokratni recept predstavlja sočnost pečenega piščanca s hrustljavostjo bučk in barvitostjo paprike, ki se odlično ujame z bogatim okusom ajdove kaše. Priprava je preprosta in hitra, s katerim dobimo veliko beljakovin in vitaminov.

PEČEN PIŠČANEC Z BUČKAMI, PAPRIKO IN AJDOVO KAŠO

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 1 žlica olja
  • 200 g piščančjih prsi
  • 1/2 majhne bučke
  • 1 paprika
  • 50 g ajdove kaše
  • 80 g solata
  • 1/2 žličke soli
  • 2 ščepa popra
  • 2 ščepa timijana

Navodila

  • Piščanca narežemo na trakce in začinimo.
  • Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezine ali pa trakce.
  • Nato solato začinimo.
  • Ajdovo kašo skuhamo po navodilih na embalaži.
  • V ponvi najprej na olju popečemo papriko, čez par minut k praženju dodamo še bučke in pražimo še kakšnih 5 minut, dokler zelenjava ni mehka in lepo zapečena, nato jo začinimo.
  • Predevamo jo na krožnik in v isti ponvi na olju prepražimo še meso. Pražimo ga 7 – 10 minut.

Vir slike: Grižljaji sveta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close