Recept nas popelje nazaj v otroške dni, kdo pa ne pozna “čuftov” oz. mesnih kroglic. Mesne kroglice so bogat vir beljakovin, ki so bistvene za rast in obnovo naših celic.
MESNE KROGLICE V PARADIŽNIKOVI OMAKI
Količina za: 2 porciji
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 200 g mletega pustega mesa
- 100 g namočenega belega kruha
- 1 sesekljana čebula
- 2 stroka sesekljanega česna
- sesekljan peteršilj
- sol
- poper
- 1 jajce
- maščoba
Za omako:
- 300 ml paradižnikove pasate
- 1 strok česna
- 2 žlici olivnega olja
- Sol
- Poper
Navodila
- Na maščobi posteklenimo čebulo in česen. Vse skupaj dodamo v posodo k mesu.
- Primešamo ožet kruh in razžvrkljano jajce. Vse skupaj dobro premešamo z začimbami in zelišči.
- Oblikujemo kot oreh velike kroglice, ki jih 15 minut pečemo v pečici segreti na 180 °C.
- Za omako v kozici na olju opražimo česen. Zalijemo s pasato in začinimo s soljo in poprom ter kuhamo 10 minut.
- Ob koncu kuhanja dodamo pečene cmočke in postrežemo s sesekljanimi zelišči in žlico jogurta.