Jed je preprosta za pripravo, hkrati pa jo lahko enostavno vzameš s seboj, kamorkoli greš. Z arašidovo omako ustvarimo jed, ki nas bo razvajala s svojimi okusi in z dodatkom lososa poskrbela za naše zdravje.
LOSOSOVI ZAVITKI Z ZELENJAVO IN ARAŠIDOVO OMAKO
Količina za: 2 porciji
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- rižev papir za zavitke
- poljubna poletna zelenjava (korenje, zelje, avokado, solata)
- 1 pečen ali kuhan file lososa (lahko tudi prekajeni losos)
Za omako:
- 2 žlici arašidovega masla
- 2-3 žlice mlačne vode
- 1 žlica paradižnikovega kečapa
- 1 žlica sojine omake
- pekoča omaka
Navodila
- Zelenjavo narežemo narežemo na tanke rezance.
- Rižev papir namočimo v mlačni vodi. Ko postane voljan, vanj zavijemo majhne šopek izbrane zelenjave in nacefran file ribe. Postopek je podoben zvijanju palačink, le da robove papirja pred zvijanjem zavijemo navznoter.
- Zvitke pripravljamo sproti in jih postrežemo z omako.
- V mlačni vodi z metlico za stepanje razžvrkljamo ostale sestavine za omako in omako postrežemo z zvitki.