Lososovi zavitki z zelenjavo in arašidovo omako

Rating: 0.00
(0)

Jed je preprosta za pripravo, hkrati pa jo lahko enostavno vzameš s seboj, kamorkoli greš. Z arašidovo omako ustvarimo jed, ki nas bo razvajala s svojimi okusi in z dodatkom lososa poskrbela za naše zdravje.

LOSOSOVI ZAVITKI Z ZELENJAVO IN ARAŠIDOVO OMAKO

Količina za: 2 porciji
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • rižev papir za zavitke
  • poljubna poletna zelenjava (korenje, zelje, avokado, solata)
  • 1 pečen ali kuhan file lososa (lahko tudi prekajeni losos)

Za omako:

  • 2 žlici arašidovega masla
  • 2-3 žlice mlačne vode
  • 1 žlica paradižnikovega kečapa
  • 1 žlica sojine omake
  • pekoča omaka

Navodila

  • Zelenjavo narežemo narežemo na tanke rezance.
  • Rižev papir namočimo v mlačni vodi. Ko postane voljan, vanj zavijemo majhne šopek izbrane zelenjave in nacefran file ribe. Postopek je podoben zvijanju palačink, le da robove papirja pred zvijanjem zavijemo navznoter.
  • Zvitke pripravljamo sproti in jih postrežemo z omako.
  • V mlačni vodi z metlico za stepanje razžvrkljamo ostale sestavine za omako in omako postrežemo z zvitki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close