Hrustljavi ribji file z omako iz bučnih semen je popolna kombinacija hrustljavega ribjega fileja in kremaste aromatične omake, narejene iz bučnih semen. Jed je polna hranilnih vrednosti, ki prispevajo k vašemu zdravju.
HRUSTLJAVI RIBJI FILE Z OMAKO IZ BUČNIH SEMEN
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 300 g ribjih filetov (oslič, polenovka, postrv)
- česen v prahu
- čebula v prahu
- nasekljana koriandrova semena
- sol
- poper
- 1 žlica škroba
- sončnično olje
Za omako:
- 100 g lahkega kremnega sira
- 2 žlici bučnega olja
- 1 pest sesekljanih bučnih semen
- 1 limona (sok)
Navodila
- Ribje filete nekoliko posušimo s papirnato brisačko.
- V posodi zmešamo začimbe. Z njimi natremo na manjše kose narezan ribji file.
- Začinjen ribji file povaljamo v škrobu in v manjših količinah ocvremo v olju (zadošča že 2 cm olja v ponvi).
- Ocvrte fileje ribe popivnamo na papirnati brisački in jih ponovno opečemo v segreti teflonski ponvi, da postanejo hrustljavi.
- Za omako zmešamo kremni sir z oljem ter limoninim sokom in semeni in ponudimo s hrustljavim ribjim filejem.