Jed združuje mehko, kremasto skuto s svežim in začinjenim zeljem, ovito v hrustljavo pečeno testo. Zavitke si lahko vzamemo v seboj na faks, službo ali na izlet.
ZAVITEK Z ZELJEM IN SKUTO
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 2 lista vlečenega testa
- 0.5 kg puste skute
- 1 jajce
- 4 žlice mleka
- 1/2 glave manjšega belega zelja
- 2 sesekljani čebuli
- sol
- poper
- malo olja za premaz testa
Navodila
- Zelje narežemo na tanke rezance in podušimo s čebulo. Na koncu pokrovko odstranimo in nekoliko popražimo.
- Skuto zmešamo z jajcem, soljo in mlekom. Oba nadeva razdelimo na pol, saj bomo z njima pripravili 2 zavitka.
- Prvi list vlečenega testa pomastimo z malo olja in po njemu premažemo skutin nadev in posujemo z opraženim zeljem.
- Nasprotne robove zavijemo navznoter in zavitek zavijemo. Enaki postopek ponovimo z drugim listom testa in s preostalo količino obeh nadevov.
- Na koncu zavitka zavijemo v obliko polža in jih pred peko premažemo z oljem po površini ter položimo na pekač obložen s papirjem za peko in pečemo v pečici pri 180 ºC približno 30 minut.