Zavitek z zeljem in skuto

Rating: 0.00
(0)

Jed združuje mehko, kremasto skuto s svežim in začinjenim zeljem, ovito v hrustljavo pečeno testo. Zavitke si lahko vzamemo v seboj na faks, službo ali na izlet.

ZAVITEK Z ZELJEM IN SKUTO

Količina za: 2 osebi
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 2 lista vlečenega testa
  • 0.5 kg puste skute
  • 1 jajce
  • 4 žlice mleka
  • 1/2 glave manjšega belega zelja
  • 2 sesekljani čebuli
  • sol
  • poper
  • malo olja za premaz testa

Navodila

  • Zelje narežemo na tanke rezance in podušimo s čebulo. Na koncu pokrovko odstranimo in nekoliko popražimo.
  • Skuto zmešamo z jajcem, soljo in mlekom. Oba nadeva razdelimo na pol, saj bomo z njima pripravili 2 zavitka.
  • Prvi list vlečenega testa pomastimo z malo olja in po njemu premažemo skutin nadev in posujemo z opraženim zeljem.
  • Nasprotne robove zavijemo navznoter in zavitek zavijemo. Enaki postopek ponovimo z drugim listom testa in s preostalo količino obeh nadevov.
  • Na koncu zavitka zavijemo v obliko polža in jih pred peko premažemo z oljem po površini ter položimo na pekač obložen s papirjem za peko in pečemo v pečici pri 180 ºC približno 30 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close