Domača granola bo tvojemu jutru dodala pravo dozo energije. Poglej enostavne korake za pripravo granole, ki jo lahko pripravimo čez vikend doma v večjih količinah. Tako imamo zagotovljen okusen in zdrav zajtrk za ves teden. Oreščki so namreč dober vir beljakovin, vlaknin, vitaminov B in E ter mineralov.
Domača granola
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 150 g oreščkov
- 500 g ovsenih kosmičev
- 4 žlice sirupa (ali medu)
- 150 g suhega sadja
Navodila
- Pečico segrejemo na 140 °C.
- Oreščke grobo zmeljemo in jih zmešamo s kosmiči.
- Dodamo sirup ali med in dobro premešamo.
- Mešanico na tanko razporedimo po dveh ali treh velikih pekačih, obloženih s peki papirjem.
- Granola naj se v pečici peče 15 – 20 minut, da postane hrustljavo zapečena, vmes jo vsaj enkrat premešamo.
- Ko je pečena, pustimo, da se ohladi. Medtem narežemo suho sadje na majhne koščke, ki jih nato dodamo k ohlajeni granoli.