Tortilja z zelenjavo in govedino

Rating: 0.00
(0)

Tortilja je priljubljena jed, ki izvira iz mehiške kuhinje. Znana je po celem svetu, saj jo lahko naredimo v različnih kombinacijah. Tokrat smo jo pripravili z zelenjavo in govedino. Jed ni le okusna, ampak je odličen vir beljakovin, vitaminov in železa.

TORTILJA Z ZELENJAVO IN GOVEDINO

Količina za: 2 osebi
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 2 pšenični tortilji iz polnozrnate moke

Za nadev:

  • 100 g grškega jogurta
  • 2 stroka česna
  • kajenski poper
  • limonin sok
  • 6 ščepcev orientalske kumine (cumin)
  • 1-2 paradižnika
  • 6 listov zelene solate ali zelja
  • 200 g pečenega govejega zrezka ali nekaj kuhane govedine
  • 1 paprika
  • Sol
  • Poper

Navodila

  • Za nadev najprej olupimo česen in ga celega ocvremo v olju do zlato rjave barve ter ga ohladimo. Nato ga z vilico zmečkamo, da dobimo pasto ter dodamo grški jogurt, sol, kajenski poper, kumino in limonin sok po okusu.
  • Paradižnik narežemo na male kocke, ga solimo in odcedimo sok, solato ali zelje operemo pod hladno vodo osušimo in narežemo na tanke trakce.
  • Papriko operemo in narežemo na palčke te jo popražimo v olju od česna ter solimo.
  • Meso narežemo na rezine.
  • Vse sestavine poljubno dodamo v tortilje ter jih zavijemo kot burito. Tortilje lahko jemo hladne ali tople prav tako se jih da odlično segreti v mikrovalovni ampak pri tem pazimo, da ne dodamo solate, lahko pa zelje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close