Tortilja je priljubljena jed, ki izvira iz mehiške kuhinje. Znana je po celem svetu, saj jo lahko naredimo v različnih kombinacijah. Tokrat smo jo pripravili z zelenjavo in govedino. Jed ni le okusna, ampak je odličen vir beljakovin, vitaminov in železa.
TORTILJA Z ZELENJAVO IN GOVEDINO
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 2 pšenični tortilji iz polnozrnate moke
Za nadev:
- 100 g grškega jogurta
- 2 stroka česna
- kajenski poper
- limonin sok
- 6 ščepcev orientalske kumine (cumin)
- 1-2 paradižnika
- 6 listov zelene solate ali zelja
- 200 g pečenega govejega zrezka ali nekaj kuhane govedine
- 1 paprika
- Sol
- Poper
Navodila
- Za nadev najprej olupimo česen in ga celega ocvremo v olju do zlato rjave barve ter ga ohladimo. Nato ga z vilico zmečkamo, da dobimo pasto ter dodamo grški jogurt, sol, kajenski poper, kumino in limonin sok po okusu.
- Paradižnik narežemo na male kocke, ga solimo in odcedimo sok, solato ali zelje operemo pod hladno vodo osušimo in narežemo na tanke trakce.
- Papriko operemo in narežemo na palčke te jo popražimo v olju od česna ter solimo.
- Meso narežemo na rezine.
- Vse sestavine poljubno dodamo v tortilje ter jih zavijemo kot burito. Tortilje lahko jemo hladne ali tople prav tako se jih da odlično segreti v mikrovalovni ampak pri tem pazimo, da ne dodamo solate, lahko pa zelje.