Jed navdušuje s svojim bogatim okusom, blagodejno pa vpliva na našo počutje.
Boranja
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 400 g pustega govejega mesa
- 400 g kuhanega stročjega fižola
- 2 večji čebuli
- 2 stroka sesekljanega česna
- 1 žlica mlete sladke paprike
- 2 žlici mezge ALI
- 100 g paradižnika
- 1 zelena paprika
- 1 žlica polnozrnate moke
- 1 lovorjev list
- sol
- poper
- 4 žlice maščobe
- sesekljani peteršilj
Navodila
- Na maščobi opražimo sesekljano čebulo, česen in papriko in na hitro opražimo.
- Dodamo začinjeno in na male koščke narezano meso. Ko meso ne koliko porjavi, ga posujemo z moko in papriko.
- Nato dodamo paradižnik in zalijemo z vodo. Pokrito dušimo eno uro.
- Ko je meso mehko, dodamo fižol in ter kuhamo še 10 minut.
- Dodamo veliko sesekljanega peteršilja in enolončnico postrežemo.