Testenine z lečino bolognese omako

Rating: 0.00
(0)

Jed je okusna alternativa klasični mesni bolognese omaki. Leča doda teksturo in bogat okus, obenem pa je odličen vir beljakovin in vlaknin.

TESTENINE Z LEČINO BOLOGNESE OMAKO

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 200 g polnozrnatih testenin
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 majhna čebula
  • 1 velik korenček
  • 3 veliki paradižniki
  • 80 g leče
  • 1 žlička soli
  • 2 ščepa popra
  • 1/2 žličke origana
  • 1/2 žličke timijana
  • 70 g feta sira

Navodila

  • Zelenjavo očistimo in narežemo na majhne kocke.
  • Najprej na olju v ponvi prepražimo čebulo, nato k praženju dodamo še korenček. Pražimo kakšnih 5 minut, nato dodamo paradižnik in začimbe.
  • Ponev pokrijemo in kuhamo 15 – 20 minut.
  • Lečo stresemo na cedilo in operemo ter skuhamo po navodilih na embalaži v slani vodi.
  • Tudi testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
  • Nato vse komponente (omako, testenine in lečo) dobro premešamo. Postrežemo z narezanim feta sirom.

Vir slike: Nina Zorčič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close