Jed je okusna alternativa klasični mesni bolognese omaki. Leča doda teksturo in bogat okus, obenem pa je odličen vir beljakovin in vlaknin.
TESTENINE Z LEČINO BOLOGNESE OMAKO
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 200 g polnozrnatih testenin
- 1 jedilna žlica olja
- 1 majhna čebula
- 1 velik korenček
- 3 veliki paradižniki
- 80 g leče
- 1 žlička soli
- 2 ščepa popra
- 1/2 žličke origana
- 1/2 žličke timijana
- 70 g feta sira
Navodila
- Zelenjavo očistimo in narežemo na majhne kocke.
- Najprej na olju v ponvi prepražimo čebulo, nato k praženju dodamo še korenček. Pražimo kakšnih 5 minut, nato dodamo paradižnik in začimbe.
- Ponev pokrijemo in kuhamo 15 – 20 minut.
- Lečo stresemo na cedilo in operemo ter skuhamo po navodilih na embalaži v slani vodi.
- Tudi testenine skuhamo po navodilih na embalaži.
- Nato vse komponente (omako, testenine in lečo) dobro premešamo. Postrežemo z narezanim feta sirom.
Vir slike: Nina Zorčič