Štefani pečenka združuje okusno in zdravo harmonijo. Jed je odlična izbira za hitro in zdravo kosilo.
ŠTEFANI PEČENKA
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 500 g puste mlete govedine
- 200 g suhega polnozrnatega kruha
- 1 večja sesekljana opražena čebula
- 2 stroka sesekljanega česna
- 1 jajce
- sesekljan peteršilj
- sol
- poper
- 4 kuhana in olupljena jajca
Navodila
- Kruh namočimo v hladni vodi. Po nekaj minutah ga dobro ožamemo in nadrobimo v posodo.
- Dodamo meso in opraženo čebulo ter sesekljan česen in peteršilj. Solimo in popramo ter dodamo razžvrkljano jajce.
- Maso na hitro premešamo in polovico razgrnemo na peki papir v obliki štruce.
- Nanjo naložimo v vrsti olupljena trdo kuhana jajca in na to zgrnemo ostalo polovico mase. Oblikujemo v štruco. Najbolje je to narediti z mokrimi rokami.
- Pečenko skopo pomastimo z oljem in pečemo 40 minut v pečici ogreti na 180 °C.