Štefani pečenka

Rating: 0.00
(0)

Štefani pečenka združuje okusno in zdravo harmonijo. Jed je odlična izbira za hitro in zdravo kosilo.

ŠTEFANI PEČENKA

Količina za: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 500 g puste mlete govedine
  • 200 g suhega polnozrnatega kruha
  • 1 večja sesekljana opražena čebula
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 1 jajce
  • sesekljan peteršilj
  • sol
  • poper
  • 4 kuhana in olupljena jajca

Navodila

  • Kruh namočimo v hladni vodi. Po nekaj minutah ga dobro ožamemo in nadrobimo v posodo.
  • Dodamo meso in opraženo čebulo ter sesekljan česen in peteršilj. Solimo in popramo ter dodamo razžvrkljano jajce.
  • Maso na hitro premešamo in polovico razgrnemo na peki papir v obliki štruce.
  • Nanjo naložimo v vrsti olupljena trdo kuhana jajca in na to zgrnemo ostalo polovico mase. Oblikujemo v štruco. Najbolje je to narediti z mokrimi rokami.
  • Pečenko skopo pomastimo z oljem in pečemo 40 minut v pečici ogreti na 180 °C.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close