V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Nataša K.
Avtor sporoča: “Ta isto maso z dodatkom kvinoje, prosa, riža pa lahko uporabiš za nadevane paprike bučke ali paradižnike. Dober tek vsem…”
Lečin “golaž”
Količina za: 4 osebe
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 500 g čebule
- 500 g rjave leče
- 200 g naribanega korenčka
- 200 g naribanih bučk
- zelenjavna jušna osnova
- 500 g paradižnikove mezge
- sol
- poper
- timijan
- sladka paprika
- ostra paprika
- šetraj
Navodila
- Prepražiš čebulo in zaliješ z zelenjavno osnovo (tekoči del zelenjavne juhe), počakaš in mešaš, da izpari in še malo prepražiš, še enkrat malo zaliješ.
- Ko spet izpari, dodaš nariban korenček, zaliješ z osnovo in kuhaš 5-10 minut.
- Nato dodaš naribano bučko in skuhano lečo ali ono iz pločevinke .Zaliješ s paradižnikovo mezgo.
- Začiniš s poljubnimi začimbami (poper, timijan, sladka paprika, ostra paprika, šetraj, sol).
- Kuhaš še 20 minut in postrežeš s polento, ajdo, kvinojo…