Lečin “golaž”

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Nataša K.

Avtor sporoča: “Ta isto maso z dodatkom kvinoje, prosa, riža pa lahko uporabiš za nadevane paprike bučke ali paradižnike. Dober tek vsem…”

Lečin “golaž”

Količina za: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 500 g čebule
  • 500 g rjave leče
  • 200 g naribanega korenčka
  • 200 g naribanih bučk
  • zelenjavna jušna osnova
  • 500 g paradižnikove mezge
  • sol
  • poper
  • timijan
  • sladka paprika
  • ostra paprika
  • šetraj

Navodila

  • Prepražiš čebulo in zaliješ z zelenjavno osnovo (tekoči del zelenjavne juhe), počakaš in mešaš, da izpari in še malo prepražiš, še enkrat malo zaliješ.
  • Ko spet izpari, dodaš nariban korenček, zaliješ z osnovo in kuhaš 5-10 minut.
  • Nato dodaš naribano bučko in skuhano lečo ali ono iz pločevinke .Zaliješ s paradižnikovo mezgo.
  • Začiniš s poljubnimi začimbami (poper, timijan, sladka paprika, ostra paprika, šetraj, sol).
  • Kuhaš še 20 minut in postrežeš s polento, ajdo, kvinojo…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close