Rezanci s tartufi

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Lisa S.

Rezanci s tartufi

Količina za: 2 osebi
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 500 g rezancev
  • 20 g črnih tartufov
  • 200 ml mleka
  • 2 žlici masla
  • 100 ml sladke smetane
  • 20 g parmezana
  • 3 l vode
  • 0.5 čajne žličke soli

Navodila

Testenine

  • Veliko posodo s približno tremi litri vode postavimo na kuhalnik. 
  • Vodo osolimo (s pol žličke soli) in ji dodamo žlico oljčnega olja.
  • Počakamo, da zavre, nato pa vanjo vkuhamo rezance. Pri tem sledimo navodilom na zavojčku in kuhamo natanko toliko časa, kolikor je označeno.
  • Kuhane rezance odcedimo in jih oplaknemo s toplo vodo. 
  • Postavimo jih nazaj v posodo in dodamo še eno žlico oljčnega olja ter dobro premešamo.

Omaka

  • Tartufe naribamo na strgalniku. 
  •  Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo dve žlici masla. 
  • Počakamo, da se stopi, nato pa dodamo polovico tartufov.
  • Pražimo jih nekaj minut, dodamo še mleko, sladko smetano in ščepec soli. Kuhamo, dokler omaka ne zavre.
  • Ločimo rumenjaka od beljakov. 
  • Beljaka zavržemo, rumenjaka pa dodamo v omako.
  • Kuhamo na zmernem ognju še nekaj časa in zelo dobro premešamo, da se rumenjaka enakomerno vmešata v omako.
  • Omako prelijemo čez rezance, dobro premešamo in serviramo v krožnike. Potresemo jih s preostalimi naribanimi tartufi in parmezanom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close