V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Lisa S.
Rezanci s tartufi
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 500 g rezancev
- 20 g črnih tartufov
- 200 ml mleka
- 2 žlici masla
- 100 ml sladke smetane
- 20 g parmezana
- 3 l vode
- 0.5 čajne žličke soli
Navodila
Testenine
- Veliko posodo s približno tremi litri vode postavimo na kuhalnik.
- Vodo osolimo (s pol žličke soli) in ji dodamo žlico oljčnega olja.
- Počakamo, da zavre, nato pa vanjo vkuhamo rezance. Pri tem sledimo navodilom na zavojčku in kuhamo natanko toliko časa, kolikor je označeno.
- Kuhane rezance odcedimo in jih oplaknemo s toplo vodo.
- Postavimo jih nazaj v posodo in dodamo še eno žlico oljčnega olja ter dobro premešamo.
Omaka
- Tartufe naribamo na strgalniku.
- Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo dve žlici masla.
- Počakamo, da se stopi, nato pa dodamo polovico tartufov.
- Pražimo jih nekaj minut, dodamo še mleko, sladko smetano in ščepec soli. Kuhamo, dokler omaka ne zavre.
- Ločimo rumenjaka od beljakov.
- Beljaka zavržemo, rumenjaka pa dodamo v omako.
- Kuhamo na zmernem ognju še nekaj časa in zelo dobro premešamo, da se rumenjaka enakomerno vmešata v omako.
- Omako prelijemo čez rezance, dobro premešamo in serviramo v krožnike. Potresemo jih s preostalimi naribanimi tartufi in parmezanom.