Sataraš z jajci

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Ivanka N.

Sataraš z jajci

Količina za: 2 osebi
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula
  • 3 paprike (rumena ali zelena)
  • 2 večja paradižnika
  • 1 strok česna
  • 1/2 žličke posušenega origana
  • 60 ml vode
  • 3 jajca

Navodila

  • Ponev damo na zmeren ogenj, dodamo olivno olje, drobno sesekljano čebulo in drobno sesekljano papriko.  Pražimo 5-8 minut, občasno premešamo. 
  • En paradižnik naribamo, drugega narežemo na manjše kocke. Paradižnik dodamo k papriki in čebuli ter dodamo še sesekljan česen in origano. Premešamo in pražimo 5 minut.
  • Zalijemo z vodo in kuhamo še 5 minut, da se zelenjava skuha, paradižnik pa postane mehek. Večina tekočine bo povrela in omaka bo gosta. Solimo in popramo po okusu. 
  •  V skodelici razžvrkljamo jajca.
  • Ogenj s satarašem zmanjšamo na minimum ter dodamo razžvrkljana jajca. Ponev potresemo in pustimo 30 sekund. Nato jajca premešamo in med rednim mešanjem pri šibkem ognju kuhamo 1 – 2 minuti oziroma tako dolgo, da so jajca rahlo umešana in skuhana.
  • Sataraš prestavimo iz ognja in postrežemo skupaj z lepinjo ali domačim kruhom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close