V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Ivanka N.
Sataraš z jajci
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 2 žlici olivnega olja
- 1 čebula
- 3 paprike (rumena ali zelena)
- 2 večja paradižnika
- 1 strok česna
- 1/2 žličke posušenega origana
- 60 ml vode
- 3 jajca
Navodila
- Ponev damo na zmeren ogenj, dodamo olivno olje, drobno sesekljano čebulo in drobno sesekljano papriko. Pražimo 5-8 minut, občasno premešamo.
- En paradižnik naribamo, drugega narežemo na manjše kocke. Paradižnik dodamo k papriki in čebuli ter dodamo še sesekljan česen in origano. Premešamo in pražimo 5 minut.
- Zalijemo z vodo in kuhamo še 5 minut, da se zelenjava skuha, paradižnik pa postane mehek. Večina tekočine bo povrela in omaka bo gosta. Solimo in popramo po okusu.
- V skodelici razžvrkljamo jajca.
- Ogenj s satarašem zmanjšamo na minimum ter dodamo razžvrkljana jajca. Ponev potresemo in pustimo 30 sekund. Nato jajca premešamo in med rednim mešanjem pri šibkem ognju kuhamo 1 – 2 minuti oziroma tako dolgo, da so jajca rahlo umešana in skuhana.
- Sataraš prestavimo iz ognja in postrežemo skupaj z lepinjo ali domačim kruhom.