Jed predstavlja uravnoteženo kombinacijo ogljikovih hidratov iz polnozrnatih testenin, beljakovin iz tune ter vitaminov in vlaknin iz paprike in paradižnikove omake.
POLNOZRNATE TESTENINE S PARADIŽNIKOVO OMAKO, PAPRIKO IN TUNO
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 100 g polnozrnatih testenin
- 1 konzerva tune v olivnem olju
- 1 čebula
- 1 paprika
- 150 ml paradižnikove mezge
- 1/2 žličke soli
- 2 ščepa popra
- 2 ščepa origana
Navodila
Testenine:
- Testenine damo v slano vrelo vodo in kuhamo po navodilih na embalaži.
Omaka:
- Narežemo čebulo na majhne koščke.
- V ponev damo žlico olivnega olja in popražimo čebulo, da porjavi, ter jo solimo, dodamo še papriko in tuno in popražimo, da tuna dobi rjavo skorjico.
- Dodamo paradižnikovo mezgo in segrevamo, dokler se omaka nekoliko zgosti.
- Po okusu dodamo še origano ali poper. Omako zmešamo s testeninami.
Vir slike: Malinca