Polnozrnate testenine s paradižnikovo omako, papriko in tuno

Rating: 0.00
(0)

Jed predstavlja uravnoteženo kombinacijo ogljikovih hidratov iz polnozrnatih testenin, beljakovin iz tune ter vitaminov in vlaknin iz paprike in paradižnikove omake.

POLNOZRNATE TESTENINE S PARADIŽNIKOVO OMAKO, PAPRIKO IN TUNO

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 100 g polnozrnatih testenin
  • 1 konzerva tune v olivnem olju
  • 1 čebula
  • 1 paprika
  • 150 ml paradižnikove mezge
  • 1/2 žličke soli
  • 2 ščepa popra
  • 2 ščepa origana

Navodila

Testenine:

  • Testenine damo v slano vrelo vodo in kuhamo po navodilih na embalaži.

Omaka:

  • Narežemo čebulo na majhne koščke.
  • V ponev damo žlico olivnega olja in popražimo čebulo, da porjavi, ter jo solimo, dodamo še papriko in tuno in popražimo, da tuna dobi rjavo skorjico.
  • Dodamo paradižnikovo mezgo in segrevamo, dokler se omaka nekoliko zgosti.
  • Po okusu dodamo še origano ali poper. Omako zmešamo s testeninami.

Vir slike: Malinca

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close