V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Ana H.
Avtor sporoča: “Postrezite še vroč krompir in uživajte v okusnem, zdravem obroku!”
Pečen krompir s svežimi zelišči
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 4 srednje veliki krompirji
- 2 žlici olivnega olja
- sveža zelišča po okusu (peteršilj, drobnjak, rožmarin…)
- sol
- poper
Navodila
Priprava krompirja
- Krompir dobro operite in olupite (lahko pa ga tudi pustitene olupljenega, če želite ohraniti več hranil).
- Narežite ga na enakomerne kose, približno velike kot palčke za pomfri.
Priprava pekača
- Pečico segrejte na 200 °C.
- V večji skledi zmešajte krompirjeve kose z olivnim oljem, soljo in poprom.
Peka
- Krompir razporedite po pekaču, tako da so kosi enakomerno razporejeni.
- Pecite jih v predhodno ogreti pečici približno 30-40 minut oziroma dokler niso zlato rjave barve.
Zelišča
- Medtem ko se krompir peče, sesekljajte sveža zelišča.
Končna priprava
- Ko je krompir pečen, ga vzemite iz pečice.
- Po vrhu potresite sesekljana zelišča in še enkrat premešajte. Postrezite še vroč krompir in uživajte v okusnem, zdravem obroku!