Pečen krompir s svežimi zelišči

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Ana H.

Avtor sporoča: “Postrezite še vroč krompir in uživajte v okusnem, zdravem obroku!”

Pečen krompir s svežimi zelišči

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 4 srednje veliki krompirji
  • 2 žlici olivnega olja
  • sveža zelišča po okusu (peteršilj, drobnjak, rožmarin…)
  • sol
  • poper

Navodila

Priprava krompirja

  • Krompir dobro operite in olupite (lahko pa ga tudi pustitene olupljenega, če želite ohraniti več hranil).
  • Narežite ga na enakomerne kose, približno velike kot palčke za pomfri.

Priprava pekača

  • Pečico segrejte na 200 °C.
  • V večji skledi zmešajte krompirjeve kose z olivnim oljem, soljo in poprom.

Peka

  • Krompir razporedite po pekaču, tako da so kosi enakomerno razporejeni.
  • Pecite jih v predhodno ogreti pečici približno 30-40 minut oziroma dokler niso zlato rjave barve.

Zelišča

  • Medtem ko se krompir peče, sesekljajte sveža zelišča.

Končna priprava

  • Ko je krompir pečen, ga vzemite iz pečice.
  • Po vrhu potresite sesekljana zelišča in še enkrat premešajte. Postrezite še vroč krompir in uživajte v okusnem, zdravem obroku!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close