V malinine mafine, kjer je osnova skyr, lahko dodaš tudi borovnice, robidnice ali drugo jagodičevje. Skyr je mlečni izdelek, ki izvira iz Islandije. Skyr se lahko ponaša z visoko vrednostjo beljakovin in nizko vsebnostjo maščob v primerjavi z drugimi jogurti. Tako 100 g izdelka vsebuje 11 g beljakovin in 0,2 g maščob v primerjavi z grškim jogurtom, ki na 100 g vsebuje 3,8 g beljakovin in 9,8 g maščob.
Malinini mafini
Količina za: 9 kosov
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 2 jajci (velikost M)
- 150 g skyra
- 80 g polnozrnate pšenične moke
- 1 banana (cca. 120 g)
- 150 g malin
- 3 g pecilnega praška
- 1 žlica sončničnega olja
Navodila
- Pečico segrejemo na 180 °C. V vdolbinice pekača za mafine pa namestimo papirnate modelčke.
- Maline opere pod mrzlo vodo in jih dobro osušimo. V primeru, da bomo uporabili zamrznjene maline, jih predhodno odtalimo in odvečno tekočino odlijemo.
- Banano olupimo in jo z vilico dobro pretlačimo.
- V ločeno posodo ubijemo dve jajci in jih dobro stepemo.
- V tekočo zmes dodamo pretlačeno banano, skyr, moko, olje in pecilni prašek. Vse skupaj z metlico počasi dobro premešamo.
- Na koncu na rahlo primešamo maline.
- Z žlico nato zmes napolnimo v papirnate modelčke za mafine in pečemo v segreti pečici 20 min.
Vir slike: United Supermarkets