Kremna česnova juha vsebuje bogato in omamno kremno strukturo. Alicin v česnu pa deluje protimikrobno, ščiti pred nekaterimi vrstami raka in preprečuje nastanek krvnih strdkov.
Kremna česnova juha
Količina za: 1 oseba
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 1 žlica olja oljne ogrščice
- 2-3 stroki česna
- 2 velika krompirja
- 1 žlica soli
- 2 ščepa popra
- 1 vejica peteršilja
- 1 l vode (cca.)
- 60 g kisle smetane
Navodila
- Česen in krompir očistimo in olupimo. Oboje narežemo na majhne kocke.
- V kozico vlijemo olje in ko se segreje, dodamo česen.
- Na hitro ga prepražimo, ne sme se zapeči, saj potem lahko postane grenek.
- Zalijemo ga z malo vode, dodamo krompir in začimbe. Vode naj bo le toliko, da bodo sestavine pokrite, ne več, saj bo potem juha preredka.
- Kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča, vsaj kakšnih 15 minut.
- Potem dodamo kislo smetano in juho spasiramo.
- Po želji postrežemo z jušnimi kroglicami ali popečenimi kruhovimi kockami.
Vir slike: Odprta kuhinja