Kremna česnova juha

Rating: 0.00
(0)

Kremna česnova juha vsebuje bogato in omamno kremno strukturo. Alicin v česnu pa deluje protimikrobno, ščiti pred nekaterimi vrstami raka in preprečuje nastanek krvnih strdkov.

Kremna česnova juha

Količina za: 1 oseba
Natisni Dodaj na seznam

Sestavine

  • 1 žlica olja oljne ogrščice
  • 2-3 stroki česna
  • 2 velika krompirja
  • 1 žlica soli
  • 2 ščepa popra
  • 1 vejica peteršilja
  • 1 l vode (cca.)
  • 60 g kisle smetane

Navodila

  • Česen in krompir očistimo in olupimo. Oboje narežemo na majhne kocke.
  • V kozico vlijemo olje in ko se segreje, dodamo česen.
  • Na hitro ga prepražimo, ne sme se zapeči, saj potem lahko postane grenek.
  • Zalijemo ga z malo vode, dodamo krompir in začimbe. Vode naj bo le toliko, da bodo sestavine pokrite, ne več, saj bo potem juha preredka.
  • Kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča, vsaj kakšnih 15 minut.
  • Potem dodamo kislo smetano in juho spasiramo.
  • Po želji postrežemo z jušnimi kroglicami ali popečenimi kruhovimi kockami.

Vir slike: Odprta kuhinja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close