Kekse lahko spečemo dan ali dva v naprej in jih hranimo v dobro zaprti posodi, odlični so za takrat kadar nimamo časa zajtrkovat oz. zajtrkujemo na poti.
Breakfast cookies
Sestavine
- 225 g ovsenih kosmičev
- 95 g moke
- 55 g kokosovega sladkorja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke cimeta
- ščepec soli
- 130 ml mleka/rastlinskega napitka
- 60 g javorjevega sirupa
- 1 velika žlica lanenih semen
- 2 1/2 veliki žlici vode
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- 125 g arašidovega masla
- 25 g kakava v prahu
Navodila
- Lanena semena zmeljemo in dodamo vodo.
- Pustimo stat nekaj minut.
- Vse sestavine premešamo v homogeno maso.
- Pečico segrejemo na 180°C.
- Iz mase naredimo kroglice, ki jih rahlo sploščimo in položimo na pekač pokrit z peki papirjem.
- Pečemo jih približno 15-17 min nato jih ohladimo.