Rižev narastek z jabolki

Rating: 0.00
(0)

V sklopu nagradne igre ste z nami delili svoje zdrave recepte. Avtor tokratnega zdravega recepta je: Mateja N.

Rižev narastek z jabolki

Servings: 4 osebe
Natisni Dodaj na seznam

Ingredients

  • 400 dag riža
  • 2 l mleka
  • 1 ščep soli
  • 1 kg jabolk
  • 4 žlice vode
  • 10 dag sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 1 limona (sok od limone)
  • 8 dag surove margarine
  • 8 dag sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 6 jajc
  • 1 limonina aroma
  • 30 dag sladkorja v prahu

Instructions

  • Riž preberemo, operemo in odcedimo. Zakuhamo ga v vrelo osoljeno mleko.
  • Vre naj 20 minut in ne sme se prismoditi. Kuhan riž ohladimo.
  • Jabolka operemo in odcedimo. Zrežemo jih na krhlje, ki jih očistimo in olupimo ter zrežemo na listke.
  • Zrezana jabolka stresemo v kozico, dodamo 4 žlice vode, 10 dag sladkorja, limonino aromo, jih pokrijemo in dušimo do mehkega. Jabolk ne mešamo, skrbimo le, da se ne prismodijo. 
  • Mehka jabolka ohladimo in rahlo premešamo.
  • Maščobo penasto umešamo, dodamo 8 dag sladkorja, vaniljin sladkor in postopoma 6 rumenjakov. Mešamo pridno, da dobimo gosto in naraslo kremo. 
  •  Beljake stepemo v trd sneg in vanj postopoma vtepemo sladkor v prahu.
  •  Pekač namažemo z margarino in potresemo z drobtinicami. 
  • V ohlajen riž zamešamo kremo, damo polovico mase v pekač in jo poravnamo. Za naslednjo plast damo vso količino jabolk, ki jih poravnamo. Na jabolka damo drugo plast riža in jo tudi poravnamo. 
  • Površino enakomerno prekrijemo z beljakovo peno. Pekač smemo napolniti do 3/4.
  • Rižev narastek z jabolki pečemo pol ure pri 180-200 °C in pazimo, da se pena ne zažge.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Recipe Rating




Like
Close
Close