S špinačo s krompirjem boš svoje brbončice razvajal z bogatim okusom in v telo vnesel številne minerale.
ŠPINAČA S KROMPIRJEM
Količina za: 2 osebi
Natisni
Dodaj na seznam
Sestavine
- 200 g špinače
- 2 večja krompirja
- sesekljan peteršilj
- 4 stroki česna
- 4 žlice olivnega olja
- sol
Navodila
- Špinačo za nekaj sekund pokuhamo v slanem kropu in takoj odcedimo. Prelijemo jo s hladno vodo, da se ohladi ter dobro odcedimo.
- Posebej skuhamo na večje kocke narezan krompir. Odcedimo ga in malo krompirjevke prihranimo.
- Česen narežemo na lističe in ga opražimo na olivnem olju.
- Primešamo krompir in blanširano špinačo ter začinimo s peteršiljem, soljo in poprom.
- Špinačo s krompirjem jemo kot samostojno jed ali postrežemo zraven ribjih jedi.